Toru fortæller...

At få en idé #2

Ideen til Tell me a story, Toru var længe undervejs. Hvis man ikke skal være romantisk og dyrker af den gode historie som i tidligere indlæg, kan man fortælle, at ideen startede et helt andet sted end med drømmen om at blive forfatter og forlagsindehaver. 

Mange ideer havde længe fløjet rundt hos en kvinde i starten af tyverne, da hun på et ingeniørstudie begyndte de første små tanker om at blive selvstændig. Efter år som færdiguddannet og lønmodtager samt utallige afsnit af Løvens hule på DR efterfulgt af lange drøftelser med venner og kæreste over rødvin blev det en smule impulsivt (men dog meget velovervejet!) valgt at gøre en interesse til en mulig levevej. 

Tell me a story, Toru blev oprettet i november 2015 med navnet Tell me stories og skulle være en virksomhed, der kunne fortælle en historie. Hos Tell me a stories ville man kunne købe sin historie om (1) det, som man aldrig ønskede at glemme, eller om (2) det, som man ikke kunne glemme. Tell me stories skulle være muligheden for at fortælle en historie til en erfaren tekstforfatter, således at den altid ville blive husket. 

Men så var det, at kvinden, der på daværende tidspunkt var blevet i slutningen af tyverne, blev bevidst om arbejdet, der fulgte med at tilbyde at skrive en historie for under 500 kr. Og hun tænkte med sænket hoved tilbage på en gammel drøm, der havde fulgt hende siden folkeskolen og klasselokalerne på Helsinge Realskole. Drømmen, hvor Tell me stories havde udspring: Forfatter. 

Kvinden tænkte: Jeg er ikke den eneste med sådan drøm. Hvorfor skal drømmen om at dele mine egne tekster ikke blive til virkelighed? 

Med ovenstående ændrede Tell me stories i foråret 2016 navn og blev til Tell me a story, Toru. Og med navnet Tell me a story, Toru begyndte jagten på at følge en drøm om et forlag, som ville udgive de fantastiske tekster, der lå i skrivebordsskufferne klar til at blive delt.