Toru fortæller...

En standardkontrakt

Tell me a story, Toru havde brug for at få defineret forholdet mellem forlægger og forfatter.

Der skulle ikke være tvivl! Ophavsret, opsigelse, priser og fordeling af indtægter skulle være helt tydelige. Kontrakten skulle være let at forstå. 

Internettet tilbød gode og gratis kontrakter. Men de gjorde Tell me a story, Toru nervøs. Hvad hvis de ikke var gode nok? Hvad hvis der opstod tvivl? Det gode samarbejde med forfatteren skulle være i fokus.

Tell me a story, Toru havde et visitkort hængende på opslagstavlen efter et møde fra speedrådgivningen på Iværksætterkurset hos Københavns Kommune. Tilbuddet, som blev givet, lød godt. Men Tell me a story, Toru følte sig ikke sikker. Mavefornemmelsen talte højt og længe.

Et familiemedlem med kendskab til området blev spurgt til råds, og Tell me a story, Toru fik en anbefaling. Mavefornemmelsen talte igen højt og længe. Kontrakten ville blive en stor udgift for Tell me a story, Toru og fik Tell me a story, Toru til at gå i tænkeboks. Med sådan beslutning ville Tell me a story, Toru gå fra dagdrøm til virkelighedens verden, hvor penge blev brugt og tjent.  

Men mavefornemmelsen var sikker, selvom tiden gik. Kaffe og møde blev til udarbejdelse af en kontrakt (og det nyopstartede forlags hidtil største udgift), som skulle være med til at sikre det videre arbejde med Tell me a story, Toru.