Forfatterne hos Tell me a story, Toru er udvalgt på baggrund af en lyst og en evne til at levere og fortælle en historie. Blandt forfatterne hos Tell me a story, Toru finder du derfor mennesker med meget forskellige baggrunde og oplevelser, der alle har gemt på en fortælling, som har ventet på at blive delt. 

Vil du i kontakt med en forfatter fra Tell me a story, Toru? Kontakt info@tellmeastorytoru.dk for mere information.


Birgitte Albæk Henriksen

har udgivet værker som e-bøger og værker som lydbøger

Birgitte Albæk Henriksen er privatpraktiserende talepædagog og arbejder med børn med forskellige sproglige vanskeligheder.

Birgitte holder af at fortælle den gode historie og sprede glæde blandt de lyttende. Hun er i konstant udvikling på at opdage nye sider af sin fortælleteknik. Birgitte arbejder som fortæller i sin virksomhed Skjalden, som også er udgivet ved Tell me a story, Toru.

Birgitte Albæk Henriksen er født i 1987.

Læs mere om Birgitte Albæk Henriksen og hendes virke som Skjalden ved følgende link.


Doron Haahr bor i Aarhus og har en kandidatgrad i historie fra Aarhus Universitet. 

Doron skriver historisk fiktion, og selvom hans fortællinger er bygget op om den gode historie, er de funderet på faktuelle begivenheder, årstal og steder.

Doron har virksomheden Aarhushistorier, der tilbyder historiske byvandringer i Aarhus. På sine ture viser Doron rundt til byens hemmeligheder, baggårde og skjulte historier. Læs mere om Doron og Aarhushistorier ved følgende link.

Doron Haahr er født i 1984.


Med gakkede hverdagshændelser, der når ud i groteske tangenter, puster Gazelle liv i vores forbindelse til den livgivende og allestedsværende natur. Samspil og kampe mellem menneskets indre natur og naturen omkring os er omdrejningspunkt i mange af Gazelles historier. 

Den litterære inspiration kommer fra blandt andet Ray Bradbury, Svend Åge Madsen, Villy Sørensen, Camilla Christensen og Franz Kafka. Gazelle er født i 1972 og opvokset på Nørrebro i København.

Gazelle arbejder med formidling hos Tekstgazellen, som har fokus på rejsen fra tanke til tekst. 

Ida Scharla Løjmand bruger skriveprocessen som en terapi. Hvis Ida kunne leve af at skrive dagbog, havde hun valgt den levevej. Ida skriver om alt, som hun har brug for at få ud af hovedet - men har også brug for at føle, at der er en mening med ordet. Ida foretrækker den realistiske genre, der dog gerne må hælde mod den magiske.

Ida læser Human Rights i Malmø, Sverige og arbejder som oversætter.

Ida Scharla Løjmand er født i 1993.


Jeppe Alling Jacobsen

har udgivet værker som e-bøger og værker som lydbøger

 

Jeppe Alling Jacobsen er fra Odense. Han skriver digte i en leg med sproget og sætningernes konkrete fysiske udtryk.

Jeppe skriver om de indre menneskelige konflikter med undertoner af politik og sortsyn på moderne systemstrukturer. Han henter inspiration til identitetsproblematikken fra Michael Strunge og til de politiske nuancer fra punkmusikkens verden.

Jeppe er studerende på filosofistudiet på Syddansk Universitet. Hans digte præges af filosofiske tanker om hans egne erfaringer som ung far og de forpligtelser, der følger med sådan titel.

Jeppe Alling Jacobsen er født i 1993.

“I I ruden spejler omridset sig af en kvinde i sluttyverne. En kvinde kigger ud for at kigge ind for at finde svar på et spørgsmål: Hvem er jeg? Erfaringer former et menneske, der mindes, men mennesket former også minderne, der erfares. Og mennesket finder historier og identitet ved at fortælle: Sådan tænkte jeg. Sådan gjorde jeg.”

Julia Fabricius Port skriver om det levede liv, om naturens mystik, taktløse relationer, barnets uskyld og egne tågede minder. Julias digte er nedskrevet på rejser, hvor flygtige øjeblikke giver plads til nye tanker samt i hverdagens trummerum, hvor tankespind af nød må skribles ned.

Julia er født i 1988. Hun er uddannet psykomotorisk terapeut og opvokset i Sønderjylland. Julia er inspireret af forfattere som Jørgen Leth, Tine Inger og Piet Hein.  

Julia bor på Nørrebro, hvor hun også underviser i yoga og improvisationsdans gennem siden juliaport.dk


Kristine Feldung skriver noveller inspireret af den skandinaviske realismes forfattere som Jakob Ejersbo og Erlend Loe men med et strejf af den magiske realisme fra forfattere som Haruki Murakami og Gyrðir Elíasson.

Kristine Feldung er født i 1985 og opvokset i Frederiksværk i Nordsjælland. En del af Kristines historier er inspireret af ophold i fremmede lande med fokus på danskeren i udlandet med refleksioner over opbrud og hjemkomst. Hun bor i København.

Kristine Feldung er grundlægger af forlaget Tell me a story, Toru, som åbnede i december 2016.

har udgivet værker som e-bøger, værker som lydbøger og en forfatterprofil på YouTube


Lise Lotte Frederiksen

har udgivet værker som e-bøger og værker som lydbøger

Lise Lotte Frederiksen er byvandrer. 

Født i 1951 og uddannet cand.mag. i fagene dansk, engelsk og teatervidenskab har Lise Lotte undervist som gymnasielærer og seminarielærer. Hendes interesser er brede inden for litteratur, film, sprog og teater - men med en stor fascination af det anglofile, som hun skriver om i magasinet Anglomania.

Lise Lotte tilbyder gennem sin virksomhed Anglomani byvandringer og foredrag. Vil du høre en fortælling? Eller har du en historie at fortælle? Lise Lotte kan fortælle den! Læs mere på www.thisismyengland.info!

Lise Lotte er også udgivet hos forlaget Saga under Lindhart og Ringhof.


Martin Rytter Handberg

har udgivet værker som e-bøger og værker som lydbøger

Martin Rytter Handberg har en cand.mag. i litteraturvidenskab. Han er født i 1988 og opvokset i Holstebro. 

Martin har virksomhederne Korrekturselskabet ApS og The Funky Forest, som tilbyder overnatning i naturen i Langå, samt den litterære blog Litteraturlinjer, der er en blanding af omtale, anmeldelse og analyse.

Martin finder inspiration i sydamerikansk og japansk litteratur og i grænsen mellem drøm og virkelighed. Hans litterære helte tæller Julio Cortázar, César Aira og Haruki Murakami, mens han også er særdeles inspireret af Orhan Pamuk. 


Tove Ditlevsen åbnede for alvor den litterære verden for Nete Krøll Eriksen, som i dag er en del af den litterære undergrundsscene i København.

Nete skriver erotik og arbejder med det sensuelle udtryk i ordet. Hendes digte er tidligere udgivet i en række aviser, magasiner og antologier.

Nete er født i 1967.

Vil du vide mere om Nete? Læs videre på Netekroell.dk.


Skjalden var vikingetidens og middelalderens historiefortællere. Skjalden kunne fortælle heltemodige og improvisatoriske historier til underholdning, og historierne foregik gerne i kvad eller vers. 

Birgitte Albæk Henriksen har virksomheden Skjalden. Hun tager ud som historiefortæller til diverse arrangementer og giver historierne liv. Hun fortæller historier, myter og eventyr.

Hos Tell me a story, Toru har Skjalden nedskrevet sine fortællinger! Skjaldens værker er ment til at blive læst højt - og kan med fordel bære en stor mængde tilsat improvisation fra fortælleren! Derfor har det mundtlige værk også en stor del improvisation, da fortællerkunsten udfolder sig med historien. 

Læs mere om Skjalden og Birgitte Albæk Henriksen ved følgende link.


 

Uniko niko er en litterær gadekunster. 

Hendes eneste værk “Medister” er fundet i en kasse i et kælderrum og dateret tilbage til folkeskolen, hvor Uniko niko skulle beskrive et emne efter eget valg. Hun har valgt at udgive værket under pseudonym for at lade barndommens glæde og naivitet stå alene til beundring. 

Uniko niko er født i 1987. Hun bor på Østerbro i København.